Bouwkundige keuring Katwoude

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Katwoude regelen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Katwoude.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Katwoude inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Katwoude afspreken

Behoefte aan een analyse van de technische kwaliteit een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de ventilatie en en de staat van de isolatie. Tevens kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Katwoude.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het huis geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige gegevens over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Katwoude

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten heb je een deskundige nodig die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Katwoude (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper & wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. De expert gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je in het rapport een kostenindicatie om het woonobject in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €310 en €400. De prijs wordt bepaald door verschillendefactoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft invloed vanwege de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het totale tarief. In de tabel hieronder bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Katwoude.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde tarief
Flatwoning85 m2285 – €325
Rijwoning104 m2€350 – €390
Kopwoning130 m2€405 – €435
2-onder-1 kap172 m2€460 – €505
Vrijstaand196 m2€505 – €555
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Katwoude die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Monnickendam, Edam, Volendam, Den Ilp en Schiphol-Rijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-katwoude-1145

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Katwoude bekijkt een neutrale partij de potentiële woning. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een woonobject dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de mogelijke koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Vaak worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Katwoude). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Waterland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke acute situaties worden direct benoemd. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie