Bouwkundige keuring Gramsbergen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Gramsbergen inplannen is heel erg verstandig. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met praktische informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Gramsbergen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Gramsbergen analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. de meterkast en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gramsbergen inplannen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan het voegwerk en en de staat van de CV-ketel. Dan krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Gramsbergen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform tref je ook praktische toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Gramsbergen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Gramsbergen en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de keuring komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je hier een kostenoverzicht om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €305 en €470. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Gramsbergen.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Studio99 m2300 – €310
Rijwoning108 m2€360 – €390
Hoekhuis125 m2€410 – €430
2-onder-1 kap168 m2€460 – €480
Herenhuis191 m2€510 – €535
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gramsbergen die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in De Krim, Holthone, Loozen, Schuinesloot en Slagharen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gramsbergen-7783

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Gramsbergen onderzoekt een neutrale specialist het verblijf. Ideaal, want zo weet je precies wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring is een inspectie van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd wanneer je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Gramsbergen). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Hardenberg loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie