Bouwkundige keuring Holthone

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Holthone laten uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Holthone.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Holthone checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Holthone uitvoeren

Direct een inspectie van de huidige staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan het voegwerk en en of er sprake is van lekkages. Dan wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Holthone.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform kan je ook veel informatie vinden over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Holthone

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Holthone (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De specialist loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je daar een overzicht met de kosten om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2023 variëren rond de €305 en €460. De totaalprijs is afhankelijk van verschillendevariabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Holthone.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Studio92 m2285 – €310
Rijtjeshuis105 m2€335 – €365
Hoekhuis148 m2€410 – €450
2-onder-1 kap175 m2€470 – €500
Villa196 m2€510 – €535
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Holthone die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Loozen, Schuinesloot, Slagharen, Lutten en Nieuw-Schoonebeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-holthone-7779

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Holthone checkt een onafhankelijk partij de woning. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een pand dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Holthone). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Hardenberg loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de gebreken van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De deskundige weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie