Bouwkundige keuring Nooitgedacht

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Nooitgedacht inplannen is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder kan je aan de slag met aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Nooitgedacht.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Nooitgedacht onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de gevel en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €345 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nooitgedacht inplannen

Heel snel inzicht in de huidige staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de puien en kozijnen en en of er lekkages zijn. Daarbij weet je welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Nooitgedacht.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker tref je ook praktische gegevens over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Nooitgedacht

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst heb je een expert nodig die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Nooitgedacht (regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de inspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €315 en €435. De prijs is gebaseerd op een aantal variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de tabel hieronder vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Nooitgedacht.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte kosten
Flatwoning90 m2295 – €320
Tussenwoning109 m2€345 – €375
Hoekwoning128 m2€415 – €435
2-onder-1 kap152 m2€455 – €505
Villa188 m2€525 – €555
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nooitgedacht die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Marwijksoord, Papenvoort, Amen, Vredenheim en Grolloo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nooitgedacht-9449

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Nooitgedacht controleert een onafhankelijk partij het woonhuis. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd in het geval je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Nooitgedacht). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Aa en Hunze wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie