Bouwkundige keuring Schuinesloot

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Schuinesloot inplannen is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website bieden wij nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Schuinesloot.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Schuinesloot onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. het leidingwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse heb jij meer zekerheid over de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €285 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schuinesloot laten uitvoeren

Op korte termijn inzicht in de bouwkundige staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan het leidingwerk en of er houtrot is. Dan heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Schuinesloot.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website vind je ook meer gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Schuinesloot

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Schuinesloot (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag staat een lijst met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Tevens staat in het document een indicatie van de kosten om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €275 en €425. De totaalprijs is gebaseerd op verschillende onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Schuinesloot.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartementje76 m2280 – €320
Rijtjeshuis113 m2€340 – €385
Kopwoning148 m2€420 – €450
2-onder-1 kap172 m2€455 – €485
Landhuis198 m2€505 – €535
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Schuinesloot die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Slagharen, Lutten, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen en Zandpol.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schuinesloot-7777

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Schuinesloot bekijkt een neutrale ingenieur het woonobject. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om kopers van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld als je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Schuinesloot). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Hardenberg wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie