Bouwkundige keuring Slagharen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Slagharen inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website bekijk je praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Slagharen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Slagharen inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van het stucwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Slagharen regelen

Heel snel een indicatie van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Slagharen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Slagharen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Slagharen en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De expert beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag vind je een overzicht van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens vind je in het rapport een kostenindicatie om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €340 en €425. Het prijskaartje bestaat uit verschillende aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats is van belang (met het oog op reiskosten). Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Slagharen.

Soort huisAantal m2Geschatte prijs
Appartementje92 m2290 – €330
Rijtjeshuis107 m2€335 – €370
Hoekpand139 m2€400 – €450
2-onder-1 kap158 m2€470 – €480
Herenhuis184 m2€515 – €550
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Slagharen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Lutten, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Zandpol en Schoonebeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-slagharen-7776

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Slagharen onderzoekt een onafhankelijk partij het woonobject. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de kopende partij goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd in het geval je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Slagharen). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Hardenberg loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie