Bouwkundige keuring De Krim

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in De Krim laten uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website kan je aan de slag met alle benodigde info over de verschillende keuringen, de tarieven en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in De Krim.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in De Krim inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van het dak, dakpannen en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €345 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Krim afspreken

Direct duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de puien en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een bouwpartij of taxateur in De Krim.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in De Krim

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in De Krim (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat een lijst met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je daar een kostenoverzicht om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €335 en €415. De totaalprijs wordt bepaald door allerlei aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in De Krim.

Type huis GrootteGeschatte kosten
Etagewoning86 m2290 – €310
Rijwoning120 m2€360 – €365
Hoekhuis134 m2€420 – €450
Twee onder één kap175 m2€470 – €490
Herenhuis179 m2€505 – €535
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Krim die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Holthone, Loozen, Schuinesloot, Slagharen en Lutten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-krim-7781

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in De Krim analyseert een onafhankelijk partij de woning. Slim, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in De Krim). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Hardenberg doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct benoemd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie