Bouwkundige keuring Leunen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Leunen regelen is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op ons woonplatform bekijk je uitgebreide info over de verschillende keuringen, de tarieven en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Leunen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Leunen bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de ventilatie en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leunen uitvoeren

Wil jij meteen meer info over de huidige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Leunen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Leunen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste heb je een deskundige nodig die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Leunen (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat de conclusie van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Tevens vind je hier een kostenberekening om het gebouw in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €280 en €455. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van allerlei aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het totale tarief. In het bijgaande overzicht berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Leunen.

Type huis OppervlaktePrijsindicatie
Appartementje86 m2285 – €330
Rijwoning115 m2€350 – €390
Hoekwoning148 m2€425 – €450
2-onder-1 kap175 m2€450 – €490
Herenhuis177 m2€530 – €550
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Leunen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Oirlo, Meijel, Griendtsveen, De Rips en Milheeze.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-leunen-5809

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Leunen bekijkt een objectieve deskundige het woonhuis. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om kopers gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Leunen). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Venray doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie