Bouwkundige keuring Berghem

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Berghem inplannen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website tref je uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Berghem.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Berghem inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de puien en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Berghem plannen

Wil jij meteen duidelijkheid over de technische kwaliteit een gebouw of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de vloeren en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundige, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Berghem.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende toelichtingen over Keuring voor woningverkoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Berghem

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Berghem (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin tref je een samenvatting van de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je hier een tariefoverzicht om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €290 en €445. De prijs is afhankelijk van allerlei factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed vanwege de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het overzicht hieronder beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Berghem.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Flatwoning99 m2€290 – €305
Rijwoning111 m2€355 – €380
Hoekwoning134 m2€410 – €435
Geschakelde woning160 m2€475 – €500
Landhuis185 m2€530 – €535
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind goede bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Berghem die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Alem, Velddriel, Hoenzadriel, Kerkdriel en Hurwenen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-berghem-5351

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Berghem checkt een objectieve specialist de potentiële woning. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op die manier verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Berghem). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Oss bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de gebreken van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De expert weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie