Bouwkundige keuring Heemskerk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Heemskerk inplannen is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite lees je meer informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Heemskerk.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Heemskerk bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €335 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heemskerk uitvoeren

Wil jij meteen meer info over de algehele staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de gevel en of er houtrot is. Dan weet je welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Heemskerk.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform kan je ook veel uitleg vinden over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Heemskerk

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een expert nodig die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Heemskerk (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin vind je een overzicht van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd staat in het document een tariefoverzicht om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €285 en €425. De prijs bestaat uit meerdere variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de bijgaande tabel berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Heemskerk.

Type woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning95 m2295 – €325
Rijtjeshuis114 m2€340 – €390
Hoekpand141 m2€425 – €450
Geschakelde woning168 m2€465 – €485
Vrijstaand183 m2€505 – €550
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heemskerk die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Beverwijk, Bergen Noord-Holland, Uitgeest, Castricum en Heiloo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heemskerk-1965

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Heemskerk bekijkt een onafhankelijk ingenieur de woning. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Heemskerk). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Heemskerk wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de gebreken van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De specialist noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie