Bouwkundige keuring Castricum

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Castricum laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Castricum.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Castricum controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de meterkast en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Castricum plannen

Heb je belang bij meer info over de huidige staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de fundering en en de staat van de isolatie. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Castricum.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker vind je ook meer toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Castricum

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Castricum (regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De expert kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de observaties en eventuele gebreken. Daarnaast krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €270 en €490. De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillende variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Castricum.

Type woningGrootteGemiddelde onkosten
Studio96 m2290 – €325
Rijtjeshuis114 m2€355 – €380
Kopwoning141 m2€420 – €435
Twee onder één kap165 m2€460 – €505
Villa182 m2€520 – €545
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Castricum die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Heiloo, Alkmaar, Texel, Den Helder en Hollands Kroon.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-castricum-1906

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Castricum controleert een objectieve expert de woning. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren in het geval je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Castricum). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Castricum loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Limmen
 • Bouwkundige keuring Akersloot
 • Bouwkundige keuring de Woude
 • Plaats een reactie