Bouwkundige keuring Bergen Noord-Holland

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Bergen Noord-Holland uitvoeren is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website kan je aan de slag met aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Bergen Noord-Holland.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Bergen Noord-Holland onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de groepenkasten en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bergen Noord-Holland uitvoeren

Behoefte aan duidelijkheid over de staat en de waarde van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloeren en en de toepassingen van isolatie. Dan achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundige, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Bergen Noord-Holland.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal lees je ook handige informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Bergen Noord-Holland

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Bergen Noord-Holland en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De expert gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie vind je een overzicht van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je daar een kostenoverzicht om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €270 en €445. De prijs is gebaseerd op verschillendevariabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Bergen Noord-Holland.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje92 m2€300 – €310
Rijwoning111 m2€360 – €380
Hoekhuis135 m2€400 – €450
2-onder-1 kap163 m2€465 – €505
Herenhuis180 m2€520 – €560
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bergen Noord-Holland die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Uitgeest, Castricum, Heiloo, Alkmaar en Texel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bergen-noord-holland-1931

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Bergen Noord-Holland bekijkt een onpartijdige partij het woonhuis. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat jij wil verhuren. Op die manier geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Bergen Noord-Holland). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Bergen Noord-Holland loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Bergen
 • Bouwkundige keuring Bergen aan Zee
 • Bouwkundige keuring Schoorl
 • Bouwkundige keuring Groet
 • Bouwkundige keuring Egmond aan Zee
 • Bouwkundige keuring Egmond aan den Hoef
 • Bouwkundige keuring Egmond-Binnen
 • Plaats een reactie