Bouwkundige keuring Lage Zwaluwe

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Lage Zwaluwe regelen is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een helder beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina bieden wij informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Lage Zwaluwe.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Lage Zwaluwe controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de plafonds en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lage Zwaluwe inplannen

Direct duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan het schilderwerk en en of er sprake is van lekkages. Dan weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Lage Zwaluwe.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Aankoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Lage Zwaluwe

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Lage Zwaluwe (regio).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De ingenieur gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie staat de conclusie van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €285 en €440. Het prijskaartje hangt af van een aantal variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat is van belang vanwege de reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Lage Zwaluwe.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Appartement76 m2280 – €305
Rijwoning117 m2€335 – €385
Hoekhuis144 m2€420 – €450
Twee onder één kap161 m2€470 – €490
Landhuis189 m2€505 – €540
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lage Zwaluwe die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Made, Den Hout, Oosteind, Rijsbergen en Achtmaal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lage-zwaluwe-4926

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Lage Zwaluwe bekijkt een neutrale partij het verblijf. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd als je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Lage Zwaluwe). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Drimmelen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van de woning. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie