Bouwkundige keuring Pannerden

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Pannerden uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina lees je meer informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Pannerden.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Pannerden controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de gevel en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier heb jij meer zekerheid over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Pannerden regelen

Heb je belang bij een analyse van de technische kwaliteit jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan het schilderwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Pannerden.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website kan je ook veel gegevens vinden over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Pannerden

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Pannerden (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De expert beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Tevens staat in het document een kostenberekening om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €335 en €485. De prijs wordt bepaald door verschillendefactoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn wachttijd, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Pannerden.

Soort woningOppervlakteGeschatte prijzen
Appartement82 m2290 – €330
Rijtjeshuis115 m2€335 – €385
Hoekpand139 m2€415 – €450
2-onder-1 kap173 m2€475 – €505
Vrijstaand192 m2€520 – €560
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van goede bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Pannerden die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Babberich, Velp, Deelen, Wolfheze en Heveadorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-pannerden-6911

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Pannerden bekijkt een neutrale specialist de potentiële woning. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant als je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Pannerden). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Zevenaar wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De specialist kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie