Bouwkundige keuring Beverwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Beverwijk inplannen is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website lees je meer informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Beverwijk.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Beverwijk onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de groepenkasten en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beverwijk afspreken

Direct inzicht in de staat (en gebreken) van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakconstructie en en de staat van de CV-ketel. Dan krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Beverwijk.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform tref je ook praktische informatie over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Beverwijk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Beverwijk (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. De specialist heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na de keuring meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je daar een indicatie van de kosten om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €290 en €435. De uiteindelijke prijs bestaat uit een aantal factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het onderstaand overzicht delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Beverwijk.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Appartement83 m2285 – €315
Rijwoning105 m2€335 – €380
Hoekhuis136 m2€425 – €435
2-onder-1 kap152 m2€455 – €485
Landhuis179 m2€510 – €540
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Beverwijk die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Bergen Noord-Holland, Uitgeest, Castricum, Heiloo en Alkmaar.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beverwijk-1941

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Beverwijk controleert een objectieve deskundige het gebouw. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een pand dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd wanneer je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Beverwijk). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Beverwijk doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Wijk aan Zee
 • Plaats een reactie