Bouwkundige keuring Malden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Malden laten doen is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website bekijk je informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Malden.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Malden onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Malden inplannen

Behoefte aan duidelijkheid over de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloerconstructies en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Malden.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker tref je ook praktische uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Malden

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst zoek je een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Malden en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. De inspecteur gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je daar een kostenberekening om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €325 en €415. De prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Malden.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Flatwoning77 m2300 – €310
Rijtjeshuis107 m2€350 – €385
Kopwoning137 m2€420 – €440
2-onder-1 kap158 m2€475 – €485
Herenhuis186 m2€525 – €550
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Malden die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Kekerdom, Leuth, Erlecom, Ooij en Persingen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-malden-6581

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Malden checkt een neutrale bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Handig, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een inspectie van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de potentiële koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Malden). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Heumen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het woonobject. Potentiële acute situaties worden direct benoemd. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie