Bouwkundige keuring Heiloo

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Heiloo laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina bieden wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Heiloo.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Heiloo analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de gevel en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heiloo regelen

Direct duidelijkheid over de staat en de waarde van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de kozijnen, het schilderwerk of er houtrot is. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Heiloo.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Heiloo

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Heiloo (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De specialist gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin vind je een overzicht van de observaties en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je daar een kostenindicatie om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €325 en €455. De prijs is afhankelijk van allerlei variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de regio speelt een rol vanwege de reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het schema hieronder verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Heiloo.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde prijzen
Etagewoning81 m2280 – €320
Tussenwoning110 m2€345 – €380
Kopwoning130 m2€405 – €445
Twee onder één kap161 m2€460 – €505
Vrijstaand198 m2€525 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Heiloo die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Alkmaar, Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heiloo-1851

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Heiloo bekijkt een objectieve partij het huis. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Heiloo). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Heiloo wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie