Bouwkundige keuring Helmond

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Helmond regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze vergelijkingssite tref je praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Helmond.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Helmond controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de riolering en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten weet je alles over de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Helmond afspreken

Heel snel inzicht in de huidige staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan het voegwerk en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Helmond.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel informatie vinden over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Helmond

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Helmond (regio).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarnaast vind je hier een overzicht met de kosten om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €305 en €415. De totale prijs hangt af van allerlei facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol (met het oog op reiskosten). Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het bijgesloten overzicht berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Helmond.

WoonobjectGrootteGeschatte prijs
Etagewoning88 m2290 – €320
Rijtjeshuis103 m2€345 – €385
Kopwoning127 m2€415 – €435
2-onder-1 kap161 m2€460 – €480
Herenhuis188 m2€510 – €535
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Helmond die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Son en Breugel, Oirschot, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten en Geldrop-Mierlo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-helmond-5705

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Helmond controleert een objectieve deskundige de potentiële woning. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Helmond). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Helmond wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De expert geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie