Bouwkundige keuring Son en Breugel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Son en Breugel regelen kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie bieden wij actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Son en Breugel.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Son en Breugel inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de sanitaire voorzieningen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €305 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Son en Breugel afspreken

Heel snel een inspectie van de bouwtechnische staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. het leidingwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Son en Breugel.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Aankoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Son en Breugel

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Son en Breugel en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast vind je in het rapport een kostenoverzicht om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €350 en €450. De uiteindelijke prijs bestaat uit allerlei facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de bijgaande tabel bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Son en Breugel.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Studio93 m2275 – €305
Rijtjeshuis118 m2€355 – €390
Kopwoning138 m2€425 – €440
Twee onder één kap166 m2€475 – €490
Herenhuis189 m2€510 – €535
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Son en Breugel die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Oirschot, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo en Eindhoven.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-son-en-breugel-5691

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Son en Breugel checkt een objectieve specialist het woonhuis. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Son en Breugel). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Son en Breugel wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie