Bouwkundige keuring Best

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Best laten doen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een idee van de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze vergelijkingssite bieden wij informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Best.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Best onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld het stucwerk en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €290 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Best plannen

Heb je belang bij een indicatie van de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakbedekking en en de staat van de CV-ketel. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Best.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende gegevens over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Best

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Best (regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook bekijk je hier een kostenoverzicht om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €275 en €475. De totaalprijs wordt bepaald door een aantal onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Best.

Type woningGrootteGemiddelde tarief
Appartement86 m2280 – €315
Tussenwoning107 m2€350 – €365
Hoekhuis130 m2€425 – €450
Geschakelde woning159 m2€475 – €490
Herenhuis185 m2€525 – €545
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Best die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Eindhoven, Heeze-Leende en Waalre.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-best-5683

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Best bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het gebouw. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Best). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Best loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De specialist weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie