Bouwkundige keuring Oirschot

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Oirschot regelen kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website kan je aan de slag met praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Oirschot.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Oirschot controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oirschot uitvoeren

Heel snel een indicatie van de huidige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan de vloerconstructies en en of er asbest aanwezig is. Tevens kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Oirschot.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Oirschot

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Oirschot (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. Hij of zij gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin tref je een samenvatting van de observaties en eventuele gebreken. Daarbij staat in het document een kostenoverzicht om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €350 en €435. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillende factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft invloed (met het oog op reiskosten). Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Oirschot.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Studio98 m2295 – €310
Tussenwoning103 m2€345 – €365
Kopwoning130 m2€410 – €435
Twee onder één kap155 m2€470 – €495
Vrijstaand196 m2€510 – €540
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oirschot die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Eindhoven en Heeze-Leende.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oirschot-5689

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Oirschot controleert een objectieve bouwkundig ingenieur het huis. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de potentiële koper van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld op het moment dat je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Oirschot). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Oirschot wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het woonobject. Potentiële gebreken worden dan direct gesignaleerd. De specialist kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Oost West en Middelbeers
 • Plaats een reactie