Bouwkundige keuring Schiphol

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Schiphol laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een idee van de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina kan je aan de slag met informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Schiphol.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Schiphol inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals het schilderwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €315 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schiphol plannen

Wil jij meteen een indicatie van de huidige staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de sanitaire voorzieningen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Schiphol.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Schiphol

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten zoek je een deskundige die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Schiphol en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De expert gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de inspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag tref je een samenvatting van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je hier een indicatie van de kosten om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €295 en €410. De uiteindelijke prijs hangt af van verschillendepunten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Schiphol.

Soort woningAantal m2Gemiddelde kosten
Studio76 m2300 – €315
Rijwoning102 m2€345 – €385
Hoekhuis133 m2€420 – €450
Twee onder één kap163 m2€450 – €495
Vrijstaand181 m2€530 – €560
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schiphol die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Duivendrecht, Amsterdam-Duivendrecht, Stitswerd, Zandeweer en Eppenhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schiphol-1118

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Schiphol checkt een onpartijdige expert het woonobject. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een huis dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om kopers goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd als je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Schiphol). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Haarlemmermeer wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke problemen worden direct aangegeven. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie