Bouwkundige keuring Maasdriel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Maasdriel regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je een concreet beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze vergelijkingssite tref je uitgebreide info over de verschillende keuringen, de tarieven en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Maasdriel.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Maasdriel bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. het dak, pannen, dakbeschot en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Maasdriel inplannen

Heel snel een inspectie van de algehele staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het voegwerk en en of er lekkages zijn. Tevens wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Maasdriel.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal tref je ook praktische gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Maasdriel

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Maasdriel (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper & wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Bovendien krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €295 en €385. De totale prijs wordt bepaald door verschillendeonderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Maasdriel.

Soort woningOppervlakteGeschatte tarieven
Etagewoning83 m2285 – €320
Rijtjeshuis122 m2€340 – €365
Hoekpand135 m2€400 – €445
Twee onder één kap164 m2€460 – €495
Herenhuis178 m2€520 – €545
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Maasdriel die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Sint Anthonis, Boxmeer, Venray, Deurne en Laarbeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-maasdriel-5855

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Maasdriel bekijkt een onafhankelijk deskundige het verblijf. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een huis dat je wilt verkopen. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd als je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Maasdriel). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Maasdriel loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van de woning. Mogelijke problemen worden direct aangewezen en besproken. De specialist weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Heerewaarden
 • Bouwkundige keuring Well
 • Bouwkundige keuring Alem
 • Bouwkundige keuring Hedel
 • Bouwkundige keuring Ammerzoden
 • Bouwkundige keuring Hurwenen
 • Bouwkundige keuring Kerkdriel
 • Bouwkundige keuring Hoenzadriel
 • Bouwkundige keuring Velddriel
 • Plaats een reactie