Bouwkundige keuring Geldrop-Mierlo

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Geldrop-Mierlo inplannen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website tref je aanvullende info over de verschillende keuringen, de investeringen en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Geldrop-Mierlo.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Geldrop-Mierlo benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. het stucwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Geldrop-Mierlo afspreken

Heel snel een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de plafonds en en de toepassingen van isolatie. Ook krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Geldrop-Mierlo.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal tref je ook praktische uitleg over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Geldrop-Mierlo

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Geldrop-Mierlo (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist bekijkt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de inspectie meldt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook staat in het document een overzicht met de kosten om het woonobject in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €345 en €430. De totale prijs is afhankelijk van meerdere factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Geldrop-Mierlo.

Type woningWoonoppervlakPrijsindicatie
Appartementje95 m2295 – €325
Tussenwoning101 m2€360 – €365
Hoekpand145 m2€415 – €435
Geschakelde woning161 m2€475 – €485
Villa186 m2€505 – €550
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Geldrop-Mierlo die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Eindhoven, Heeze-Leende, Waalre, Bergeijk en Valkenswaard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-geldrop-mierlo-5664

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Geldrop-Mierlo onderzoekt een onafhankelijk ingenieur de potentiële woning. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een huis dat je wilt verkopen. Op die manier verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Geldrop-Mierlo). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Geldrop-Mierlo doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de gebreken van de woning. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Geldrop
 • Bouwkundige keuring Mierlo
 • Plaats een reactie