Bouwkundige keuring Appeltern

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Appeltern inplannen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Appeltern.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Appeltern inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de fundering en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Appeltern regelen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de algehele kavel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Appeltern.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker lees je ook handige uitleg over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Appeltern

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Appeltern (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur checkt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens bekijk je hier een schatting van de onkosten om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €340 en €425. De totaalprijs is gebaseerd op meerdere factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Appeltern.

Type huis Aantal m2Gemiddelde tarief
Etagewoning97 m2€275 – €310
Rijtjeshuis113 m2€355 – €385
Hoekwoning143 m2€410 – €435
Geschakelde woning168 m2€465 – €480
Vrijstaand185 m2€505 – €550
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Appeltern die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Altforst, Maasbommel, Alphen, Heerewaarden en Dreumel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-appeltern-6629

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Appeltern bekijkt een onpartijdige partij het woonhuis. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld als je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Appeltern). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente West Maas en Waal loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie