Bouwkundige keuring Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Nuenen, Gerwen en Nederwetten regelen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je inzicht in de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina lees je meer alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Nuenen, Gerwen en Nederwetten benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. het schilderwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nuenen, Gerwen en Nederwetten regelen

Direct duidelijkheid over de bouwkundige staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de groepenkasten en of er houtrot is. Zo achterhaal je welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende gegevens over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Nuenen, Gerwen en Nederwetten (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of de makelaar loop je alles in het huis na. De expert bekijkt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. De expert neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat een lijst met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €310 en €470. Het prijskaartje bestaat uit allerlei onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Soort woningGrootteGemiddelde prijzen
Appartement79 m2280 – €310
Tussenwoning100 m2€335 – €380
Hoekhuis144 m2€415 – €450
Geschakelde woning172 m2€465 – €495
Landhuis187 m2€530 – €560
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind geschikte bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nuenen, Gerwen en Nederwetten die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Geldrop-Mierlo, Eindhoven, Heeze-Leende, Waalre en Bergeijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nuenen-gerwen-en-nederwetten-5671

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Nuenen, Gerwen en Nederwetten bekijkt een neutrale deskundige het verblijf. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een huis dat jij wil verhuren. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Nuenen, Gerwen en Nederwetten). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van het huis. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Nuenen
 • Plaats een reactie