Bouwkundige keuring Werkhoven

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Werkhoven laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina kan je aan de slag met praktische informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Werkhoven.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Werkhoven analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de puien en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €280 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Werkhoven regelen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het schilderwerk en en de staat van de CV-ketel. Ook achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Werkhoven.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website vind je ook meer uitleg over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Werkhoven

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Werkhoven (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de inspectie vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat een lijst met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien bekijk je hier een overzicht met de kosten om het object in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €285 en €420. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillendevariabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Werkhoven.

Type woningOppervlakteGeschatte prijzen
Flatwoning98 m2280 – €325
Tussenwoning105 m2€350 – €390
Hoekhuis127 m2€415 – €445
2-onder-1 kap159 m2€465 – €490
Herenhuis177 m2€510 – €535
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Werkhoven die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Odijk, Driebergen-Rijsenburg, Overberg, Amerongen en Leersum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-werkhoven-3985

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Werkhoven analyseert een neutrale expert de potentiële woning. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €115 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht is relevant wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Werkhoven). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Bunnik doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie