Bouwkundige keuring Wilp

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Wilp laten doen is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Hieronder kan je aan de slag met alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Wilp.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Wilp checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de fundering en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wilp regelen

Direct een indicatie van de technische kwaliteit een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. het schilderwerk en de technische staat van de CV-installatie. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Wilp.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website lees je ook handige uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Wilp

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Wilp (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De ingenieur beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Daarnaast bekijk je hier een tariefoverzicht om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €310 en €405. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendevariabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de tabel hieronder delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Wilp.

Type huis OppervlakteGemiddelde prijzen
Flatwoning77 m2285 – €330
Rijtjeshuis118 m2€350 – €370
Hoekpand127 m2€415 – €430
2-onder-1 kap175 m2€465 – €480
Herenhuis175 m2€505 – €555
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wilp die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Voorst, Klarenbeek, Loenen, Lieren en Beekbergen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wilp-7384

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Wilp controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het verblijf. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren als je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Wilp). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Voorst wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie