Bouwkundige keuring Zaltbommel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Zaltbommel laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website tref je uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Zaltbommel.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Zaltbommel benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de vloerconstructies en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zaltbommel uitvoeren

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan de riolering en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Zaltbommel.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Zaltbommel

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Zaltbommel (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien staat in het document een kostenoverzicht om de woning in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €340 en €410. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van een aantal onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Zaltbommel.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje99 m2280 – €330
Rijtjeshuis120 m2€340 – €370
Kopwoning140 m2€410 – €435
2-onder-1 kap175 m2€450 – €490
Vrijstaand198 m2€520 – €535
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zaltbommel die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Boxtel, Sint-Michielsgestel, Vught, Heusden en s-Hertogenbosch.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zaltbommel-5301

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Zaltbommel controleert een neutrale ingenieur het woonobject. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Zaltbommel). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Zaltbommel wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Zuilichem
 • Bouwkundige keuring Brakel
 • Bouwkundige keuring Poederoijen
 • Bouwkundige keuring Aalst
 • Bouwkundige keuring Gameren
 • Bouwkundige keuring Nieuwaal
 • Bouwkundige keuring Bruchem
 • Bouwkundige keuring Kerkwijk
 • Bouwkundige keuring Delwijnen
 • Bouwkundige keuring Nederhemert
 • Bouwkundige keuring Bern
 • Plaats een reactie