Bouwkundige keuring Noordenveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Noordenveld inplannen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl bekijk je uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Noordenveld.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Noordenveld bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €300 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noordenveld plannen

Behoefte aan een analyse van de algehele staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan het voegwerk en de technische staat van de CV-installatie. Zo kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Noordenveld.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische gegevens over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Noordenveld

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Noordenveld en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De expert gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de inspectie omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook staat in het document een kostenberekening om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €410. Het prijskaartje wordt bepaald door diverse variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Noordenveld.

Soort huisGrootteGemiddelde onkosten
Bovenwoning93 m2280 – €305
Tussenwoning123 m2€335 – €370
Kopwoning134 m2€415 – €435
2-onder-1 kap172 m2€470 – €480
Vrijstaand178 m2€525 – €540
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Noordenveld die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Dantumadiel, Opsterland, Smallingerland, Schiermonnikoog en Ameland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noordenveld-9335

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Noordenveld bekijkt een onafhankelijk deskundige de woning. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren als je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Noordenveld). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Noordenveld loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Matsloot
 • Bouwkundige keuring Huis ter Heide
 • Bouwkundige keuring Westervelde
 • Bouwkundige keuring Veenhuizen
 • Bouwkundige keuring Een
 • Bouwkundige keuring Een-West
 • Bouwkundige keuring Nietap
 • Bouwkundige keuring Roden
 • Bouwkundige keuring Lieveren
 • Bouwkundige keuring Roderesch
 • Bouwkundige keuring Alteveer
 • Bouwkundige keuring Nieuw-Roden
 • Bouwkundige keuring Leutingewolde
 • Bouwkundige keuring Foxwolde
 • Bouwkundige keuring Roderwolde
 • Bouwkundige keuring Peize
 • Bouwkundige keuring Norg
 • Bouwkundige keuring Langelo
 • Bouwkundige keuring Zuidvelde
 • Bouwkundige keuring Peest
 • Plaats een reactie