Bouwkundige keuring Hengelo

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Hengelo uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site tref je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Hengelo.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Hengelo checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de riolering en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je een idee van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hengelo plannen

Op korte termijn inzicht in de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de meterkast en en de staat van de isolatie. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Hengelo.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook aanvullende uitleg over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Hengelo

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst zoek je een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Hengelo (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De specialist gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €270 en €430. Het kostenplaatje bestaat uit meerdere variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de tabel hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Hengelo.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijs
Bovenwoning86 m2275 – €320
Rijtjeshuis121 m2€350 – €375
Hoekpand132 m2€425 – €435
Twee onder één kap153 m2€455 – €505
Herenhuis195 m2€530 – €560
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hengelo die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Enschede, Haaksbergen, Hof van Twente, Rijssen-Holten en Hellendoorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hengelo-7554

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Hengelo bekijkt een onafhankelijk ingenieur het gebouw. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hengelo). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Hengelo maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie