Bouwkundige keuring Rijssen-Holten

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Rijssen-Holten laten doen is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je een idee van de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform bekijk je alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Rijssen-Holten.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Rijssen-Holten inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de meterkast en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €340 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rijssen-Holten afspreken

Heb je belang bij een inspectie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakconstructie en en de staat van de CV-ketel. Ook heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Rijssen-Holten.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Veelgestelde vragen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Rijssen-Holten

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Rijssen-Holten (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en / of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. De specialist kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na het onderzoek meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook staat in het document een kostenoverzicht om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €340 en €465. Het kostenplaatje hangt af van allerlei onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Rijssen-Holten.

Type woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Bovenwoning76 m2295 – €305
Rijtjeshuis110 m2€340 – €380
Hoekhuis126 m2€410 – €435
Geschakelde woning165 m2€455 – €495
Villa178 m2€530 – €540
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rijssen-Holten die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Hellendoorn, Deventer, Voorst, Apeldoorn en Lochem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rijssen-holten-7461

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Rijssen-Holten onderzoekt een onpartijdige expert de potentiële woning. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Rijssen-Holten). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Rijssen-Holten doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De ingenieur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Holten
 • Bouwkundige keuring Rijssen
 • Plaats een reactie