Bouwkundige keuring Hellendoorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hellendoorn laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Hellendoorn.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Hellendoorn checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. het metselwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hellendoorn uitvoeren

Wil je snel meer info over de huidige staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de groepenkasten en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Hellendoorn.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Hellendoorn

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Hellendoorn en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & de makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. Deze persoon kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien staat in het document een tariefoverzicht om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €275 en €395. De totaalprijs is afhankelijk van allerlei onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de onderstaande tabel berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Hellendoorn.

Soort woningOppervlakteGeschatte prijzen
Appartement86 m2295 – €310
Rijwoning111 m2€350 – €390
Hoekpand126 m2€425 – €435
Twee onder één kap154 m2€460 – €480
Herenhuis195 m2€525 – €545
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Hellendoorn die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Deventer, Voorst, Apeldoorn, Lochem en Bronckhorst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hellendoorn-7447

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Hellendoorn bekijkt een objectieve expert het woonhuis. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Hellendoorn). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Hellendoorn loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Daarlerveen
 • Bouwkundige keuring Daarle
 • Bouwkundige keuring Nijverdal
 • Bouwkundige keuring Haarle
 • Plaats een reactie