Bouwkundige keuring Hof van Twente

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hof van Twente uitvoeren is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op ons woonplatform tref je praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Hof van Twente.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Hof van Twente inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de groepenkasten en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hof van Twente laten uitvoeren

Op korte termijn duidelijkheid over de algehele staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de algehele kavel en de technische staat van de CV-installatie. Zo kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Hof van Twente.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige toelichtingen over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Hof van Twente

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Hof van Twente (regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na het onderzoek meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document vind je een overzicht van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast staat in het document een schatting van de onkosten om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €350 en €405. Het kostenplaatje hangt af van een aantal factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Hof van Twente.

Soort woningNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Flatwoning77 m2285 – €325
Rijwoning102 m2€345 – €365
Hoekhuis150 m2€405 – €440
Twee onder één kap170 m2€465 – €495
Vrijstaand196 m2€520 – €545
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hof van Twente die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Rijssen-Holten, Hellendoorn, Deventer, Voorst en Apeldoorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hof-van-twente-7471

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Hof van Twente bekijkt een onafhankelijk deskundige het woonobject. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Hof van Twente). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Hof van Twente wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Goor
 • Bouwkundige keuring Markelo
 • Bouwkundige keuring Diepenheim
 • Bouwkundige keuring Delden
 • Bouwkundige keuring Ambt Delden
 • Bouwkundige keuring Hengevelde
 • Bouwkundige keuring Bentelo
 • Plaats een reactie