Bouwkundige keuring Leudal

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Leudal inplannen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite lees je meer alle benodigde info over de verschillende keuringen, de onkosten en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Leudal.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Leudal bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de groepenkasten en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leudal regelen

Heel snel een indicatie van de algehele staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de meterkast en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij achterhaal je welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Leudal.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende gegevens over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Leudal

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Leudal en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €310 en €425. Het kostenplaatje wordt bepaald door meerdere punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Leudal.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartement87 m2290 – €310
Rijtjeshuis108 m2€335 – €385
Hoekhuis141 m2€420 – €450
2-onder-1 kap175 m2€465 – €485
Landhuis184 m2€520 – €550
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Leudal die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Roerdalen, Roermond, Nederweert, Cranendonck en Maasgouw.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-leudal-6089

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Leudal analyseert een objectieve deskundige het verblijf. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een woning die binnenkort op de markt komt. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Leudal). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Leudal wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Haelen
 • Bouwkundige keuring Buggenum
 • Bouwkundige keuring Nunhem
 • Bouwkundige keuring Horn
 • Bouwkundige keuring Neer
 • Bouwkundige keuring Roggel
 • Bouwkundige keuring Heibloem
 • Bouwkundige keuring Heythuysen
 • Bouwkundige keuring Baexem
 • Bouwkundige keuring Grathem
 • Bouwkundige keuring Kelpen-Oler
 • Bouwkundige keuring Ell
 • Bouwkundige keuring Haler
 • Bouwkundige keuring Hunsel
 • Bouwkundige keuring Ittervoort
 • Bouwkundige keuring Neeritter
 • Plaats een reactie