Bouwkundige keuring Oosternijkerk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oosternijkerk regelen is heel erg verstandig. Zo krijg je inzicht in de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Oosternijkerk.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Oosternijkerk bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de riolering en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oosternijkerk plannen

Direct een onderzoek laten doen naar de algehele staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de algehele kavel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Oosternijkerk.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website bekijk je ook nuttige gegevens over FAQ.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Oosternijkerk

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Oosternijkerk (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. De ingenieur gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de keuring omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin staat de conclusie van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €300 en €425. De totale prijs is afhankelijk van diverse onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft invloed vanwege de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de vergelijker hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Oosternijkerk.

Type huis GrootteGeschatte kosten
Studio82 m2€280 – €310
Rijtjeshuis122 m2€335 – €380
Hoekpand134 m2€410 – €450
Twee onder één kap170 m2€450 – €495
Villa183 m2€510 – €550
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oosternijkerk die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Paesens, Morra, Lioessens, Anjum en Engwierum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oosternijkerk-9137

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Oosternijkerk bekijkt een objectieve partij het woonobject. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de potentiële koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd zodra jij actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Oosternijkerk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Noardeast-Fryslân wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de gebreken van de woning. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. De specialist weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie