Bouwkundige keuring Stein

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Stein uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Stein.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Stein bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de riolering en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €270 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stein uitvoeren

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de dakbedekking en en of er lekkages zijn. Zo kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Stein.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige gegevens over Aankoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Stein

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Stein (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van het onderzoek deelt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je daar een kostenberekening om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €275 en €475. De totaalprijs bestaat uit meerdere punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de regio speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de tabel hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Stein.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning81 m2280 – €310
Rijtjeshuis115 m2€355 – €365
Hoekpand132 m2€420 – €440
Twee onder één kap174 m2€460 – €495
Landhuis195 m2€530 – €540
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Stein die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Sittard-Geleen, Echt-Susteren, Leudal, Roerdalen en Roermond.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stein-6171

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Stein checkt een neutrale deskundige het gebouw. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een woonobject dat jij wil verhuren. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Stein). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Stein wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de gebreken van de woning. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De specialist kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Urmond
 • Plaats een reactie