Bouwkundige keuring Meterik

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Meterik inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je een goed beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform lees je meer aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Meterik.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Meterik bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de algehele kavel en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Meterik afspreken

Behoefte aan meer info over de algehele staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de kruipruimte en en of er lekkages zijn. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Meterik.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform vind je ook meer uitleg over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Meterik

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Meterik en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Hij of zij beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de keuring omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk staat een lijst met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd staat in het document een kostenindicatie om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €275 en €385. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door meerdere facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning speelt een rol in verband met de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de bijgaande tabel bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Meterik.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde tarief
Bovenwoning100 m2300 – €315
Tussenwoning116 m2€350 – €385
Hoekwoning139 m2€415 – €450
Geschakelde woning150 m2€465 – €485
Vrijstaand195 m2€505 – €545
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Meterik die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Hegelsom, Melderslo, Horst, Reuver en Belfeld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-meterik-5964

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Meterik analyseert een onpartijdige deskundige het huis. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de koper te informeren over de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd in het geval je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Meterik). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Horst aan de Maas loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Eventuele problemen worden meteen aangestipt. De deskundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie