Bouwkundige keuring Sauwerd

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Sauwerd inplannen is dan zeker aan te raden. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de de gebreken van een woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op dit informatieplatform kan je aan de slag met aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Sauwerd.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Sauwerd inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van het schilderwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sauwerd plannen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de sanitaire voorzieningen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Sauwerd.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Sauwerd

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Sauwerd (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin tref je een samenvatting van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je in het rapport een tariefoverzicht om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €390. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de vergelijker hieronder bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Sauwerd.

Type huis GrootteGemiddelde prijzen
Flatwoning90 m2290 – €305
Tussenwoning117 m2€350 – €365
Hoekwoning135 m2€425 – €430
Geschakelde woning174 m2€450 – €485
Herenhuis175 m2€515 – €555
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sauwerd die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Eelderwolde, Paterswolde, Eelde, Glimmen en Onnen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sauwerd-9771

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Sauwerd checkt een onpartijdige expert de potentiële woning. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Zo geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Sauwerd). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Het Hogeland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie