Bouwkundige keuring Eelderwolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Eelderwolde laten doen is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Eelderwolde.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Eelderwolde controleert de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de vloerconstructies en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €300 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eelderwolde regelen

Op korte termijn een inspectie van de algehele staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. het metselwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Eelderwolde.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Eelderwolde

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste neem je contact op met een expert die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Eelderwolde (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De inspecteur analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de inspectie deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Als bijlage bekijk je hier een kostenberekening om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €335 en €460. Het kostenplaatje is afhankelijk van meerdere variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed wachttijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de tabel hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Eelderwolde.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Flatwoning80 m2280 – €315
Rijtjeshuis118 m2€340 – €385
Kopwoning139 m2€425 – €430
2-onder-1 kap161 m2€460 – €505
Herenhuis186 m2€510 – €535
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eelderwolde die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Paterswolde, Eelde, Glimmen, Onnen en Haren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eelderwolde-9766

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Eelderwolde checkt een objectieve bouwkundig ingenieur het huis. Verstandig, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd op het moment dat je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Eelderwolde). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Tynaarlo loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie