Bouwkundige keuring Eelde

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Eelde uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij actuele informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Eelde.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Eelde inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de plafonds en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €315 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eelde plannen

Op korte termijn inzicht in de huidige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. De inspecteur bekijkt o.a. de riolering en en de staat van de CV-ketel. Dan weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Eelde.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op deze website vind je ook meer toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Eelde

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Eelde (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk staat een lijst met de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €340 en €375. Het prijskaartje bestaat uit verschillendefactoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het bijgesloten overzicht vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Eelde.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijzen
Flatwoning92 m2275 – €330
Rijwoning113 m2€350 – €390
Hoekhuis131 m2€415 – €445
Geschakelde woning160 m2€475 – €495
Herenhuis181 m2€530 – €550
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eelde die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Glimmen, Onnen, Haren, Matsloot en Vriescheloo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eelde-9761

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Eelde checkt een objectieve deskundige het woonobject. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een huis dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Eelde). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Tynaarlo loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele gebreken worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie