Bouwkundige keuring Rijkevoort-De Walsert

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Rijkevoort-De Walsert laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Rijkevoort-De Walsert.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Rijkevoort-De Walsert checkt de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de algehele kavel en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rijkevoort-De Walsert regelen

Wil jij meteen meer info over de bouwtechnische staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. het stucwerk en en of er sprake is van lekkages. Hiermee weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Rijkevoort-De Walsert.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform tref je ook praktische toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Rijkevoort-De Walsert

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Rijkevoort-De Walsert (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar loop je alles in het huis na. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en hakt niks open. De expert gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de inspectie meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je daar een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €370. De totaalprijs hangt af van diverse aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het totale tarief. In het schema hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Rijkevoort-De Walsert.

Type huis Netto woonoppervlaktePrijsberekening
Studio80 m2280 – €320
Rijwoning109 m2€340 – €375
Kopwoning144 m2€410 – €445
2-onder-1 kap155 m2€465 – €495
Vrijstaand177 m2€525 – €550
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rijkevoort-De Walsert die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Rijkevoort, Wanroij, Landhorst, Haps en Oeffelt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rijkevoort-de-walsert-5449

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Rijkevoort-De Walsert controleert een neutrale deskundige het huis. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een woning dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Rijkevoort-De Walsert). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Sint Anthonis wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de bouwkundige staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie