Bouwkundige keuring Glimmen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Glimmen regelen kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker tref je nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Glimmen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Glimmen checkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de gevel en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier weet je alles over de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Glimmen laten uitvoeren

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de puien en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Zo weet je welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Glimmen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in februari 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende gegevens over FAQ.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Glimmen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Glimmen en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De expert loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport tref je een samenvatting van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het woonobject in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €495. De uiteindelijke prijs hangt af van verschillendeaspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Glimmen.

WoonobjectAantal m2Geschatte tarieven
Flatwoning81 m2€280 – €330
Tussenwoning124 m2€360 – €390
Hoekpand136 m2€415 – €450
Geschakelde woning170 m2€450 – €495
Villa184 m2€525 – €535
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Glimmen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Onnen, Haren, Matsloot, Vriescheloo en Wedde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-glimmen-9756

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Glimmen onderzoekt een objectieve bouwkundig ingenieur het verblijf. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een woonobject die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de potentiële koper te informeren over de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Glimmen). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Groningen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie