Bouwkundige keuring Onnen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Onnen laten doen is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website bieden wij aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Onnen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Onnen onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de kruipruimte en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Onnen afspreken

Heb je belang bij een analyse van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de ventilatie en en de staat van de CV-ketel. Dan achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Onnen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Onnen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste zoek je een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Onnen (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Hij of zij beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de woninganalyse deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Steunend op de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je hier een kostenberekening om het woonobject in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €275 en €465. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van diverse factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Onnen.

Soort woningOppervlakteGeschatte kosten
Etagewoning91 m2295 – €310
Rijtjeshuis105 m2€345 – €380
Kopwoning147 m2€420 – €450
Geschakelde woning168 m2€470 – €485
Landhuis195 m2€525 – €535
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Onnen die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Haren, Matsloot, Vriescheloo, Wedde en Blijham.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-onnen-9755

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Onnen checkt een neutrale expert het huis. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Vaak worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Onnen). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Groningen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie