Bouwkundige keuring Paterswolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Paterswolde uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de staat van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze bouwkeuring-vergelijker tref je praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Paterswolde.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in Paterswolde analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de dakbedekking en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je inzicht in de de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Paterswolde laten uitvoeren

Wil jij meteen een inspectie van de technische kwaliteit jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. De inspecteur bekijkt o.a. de kruipruimte en of er sprake is van vocht in de woning. Dan kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Paterswolde.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in februari 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Paterswolde

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Paterswolde (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst niks en maakt geen schade. De specialist gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Steunend op de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €340 en €455. De prijs wordt bepaald door een aantal facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Paterswolde.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Flatwoning88 m2275 – €315
Tussenwoning123 m2€355 – €365
Hoekwoning139 m2€405 – €445
2-onder-1 kap156 m2€475 – €480
Herenhuis186 m2€530 – €560
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Paterswolde die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Eelde, Glimmen, Onnen, Haren en Matsloot.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-paterswolde-9765

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Paterswolde bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Een aanrader, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te informeren over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Paterswolde). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Tynaarlo maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie