Bouwkundige keuring Overasselt

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Overasselt regelen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Overasselt.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Overasselt onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Overasselt uitvoeren

Wil je snel een inspectie van de algehele staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloeren en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Overasselt.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een actuele taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Overasselt

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Overasselt en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. Hij of zij gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast bekijk je hier een overzicht met de kosten om de woning in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2023 variëren rond de €270 en €375. Het prijskaartje hangt af van diverse factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van belang door de te verwachten reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in het totale tarief. In het schema hieronder vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Overasselt.

WoonobjectGrootteGeschatte kosten
Studio79 m2285 – €320
Rijtjeshuis121 m2€355 – €390
Kopwoning149 m2€420 – €435
Twee onder één kap166 m2€460 – €480
Villa192 m2€520 – €535
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Overasselt die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Niftrik, Ven-Zelderheide, Heijen, Milsbeek en Ottersum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-overasselt-6611

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Overasselt checkt een neutrale partij de potentiële woning. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Overasselt). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Heumen loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie