Bouwkundige keuring Kreileroord

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Kreileroord inplannen is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je inzicht in de staat van de woning en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website bekijk je informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Kreileroord.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Kreileroord controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de riolering en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kreileroord plannen

Direct meer info over de staat en de waarde van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de plafonds en of er houtrot is. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een bouwpartij of taxateur in Kreileroord.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website vind je ook meer gegevens over Aankoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Kreileroord

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Kreileroord en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €340 en €445. De totaalprijs hangt af van allerlei aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Kreileroord.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Appartementje82 m2300 – €320
Tussenwoning124 m2€360 – €365
Hoekhuis135 m2€415 – €435
Geschakelde woning174 m2€475 – €495
Landhuis183 m2€520 – €560
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Kreileroord die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Wieringerwerf, Haringhuizen, Barsingerhorn, Kolhorn en Wieringerwaard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kreileroord-1773

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Kreileroord bekijkt een onpartijdige specialist het woonhuis. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een inspectie van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Kreileroord). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Hollands Kroon loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De deskundige kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie