Bouwkundige keuring Ven-Zelderheide

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Ven-Zelderheide inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina bekijk je informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Ven-Zelderheide.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Ven-Zelderheide checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere het dak, dakpannen en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ven-Zelderheide inplannen

Wil jij meteen een inspectie van de bouwkundige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de riolering en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Ven-Zelderheide.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal bekijk je ook nuttige uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Ven-Zelderheide

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je een expert hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Ven-Zelderheide en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de keuring deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag vind je een overzicht van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €290 en €475. Het kostenplaatje is gebaseerd op verschillendevariabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning speelt een rol in verband met de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het onderstaand overzicht beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Ven-Zelderheide.

Soort woningAantal m2Geschatte prijs
Bovenwoning93 m2285 – €330
Rijtjeshuis100 m2€360 – €390
Hoekwoning137 m2€420 – €445
2-onder-1 kap171 m2€460 – €500
Landhuis194 m2€515 – €535
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ven-Zelderheide die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Heijen, Milsbeek, Ottersum, Middelaar en Plasmolen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ven-zelderheide-6599

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Ven-Zelderheide bekijkt een onafhankelijk ingenieur de woning. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ven-Zelderheide). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Gennep wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De expert weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie