Bouwkundige keuring Medemblik

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Medemblik laten doen is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Medemblik.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Medemblik onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals het dak, dakpannen en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Medemblik uitvoeren

Wil je snel duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloerconstructies en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Medemblik.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Medemblik

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste heb je een specialist nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Medemblik en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien bekijk je hier een schatting van de onkosten om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €350 en €445. De totaalprijs hangt af van allerlei punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals wachttijd, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Medemblik.

Soort woningGrootteGemiddelde prijzen
Appartementje82 m2290 – €305
Rijtjeshuis117 m2€360 – €375
Kopwoning142 m2€400 – €445
2-onder-1 kap154 m2€470 – €490
Villa195 m2€510 – €550
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind goede bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Medemblik die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Koggenland, Stede Broec, Enkhuizen, Wormerland en Zaanstad.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-medemblik-1671

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Medemblik checkt een onafhankelijk deskundige het verblijf. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een woonobject dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Medemblik). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Medemblik loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Twisk
 • Bouwkundige keuring Oostwoud
 • Bouwkundige keuring Midwoud
 • Bouwkundige keuring Zwaagdijk-Oost
 • Bouwkundige keuring Zwaagdijk-West
 • Bouwkundige keuring Wognum
 • Bouwkundige keuring Nibbixwoud
 • Bouwkundige keuring Hauwert
 • Bouwkundige keuring Wervershoof
 • Bouwkundige keuring Andijk
 • Bouwkundige keuring Benningbroek
 • Bouwkundige keuring Sijbekarspel
 • Bouwkundige keuring Abbekerk
 • Bouwkundige keuring Lambertschaag
 • Bouwkundige keuring Opperdoes
 • Plaats een reactie