Bouwkundige keuring Heumen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Heumen uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bieden wij praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Heumen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Heumen onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de gevel en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heumen regelen

Heel snel een inspectie van de huidige staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan de gevel en of er houtrot is. Hiermee achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Heumen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker vind je ook meer gegevens over Verkoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Heumen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Heumen en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. Deze persoon gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie vind je een overzicht van de observaties en de geconstateerde gebreken. Bovendien staat in het document een overzicht van de herstelkostenom de woning in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €330 en €495. Het prijskaartje is gebaseerd op allerlei punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol (met het oog op reiskosten). Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de tabel hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Heumen.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Bovenwoning75 m2280 – €305
Rijwoning111 m2€345 – €370
Hoekhuis139 m2€400 – €450
2-onder-1 kap168 m2€465 – €505
Villa184 m2€505 – €550
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heumen die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Berg en Dal, Nijmegen, Kerkrade, Brunssum en Heerlen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heumen-6582

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Heumen controleert een onafhankelijk specialist het verblijf. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een pand die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de aspirant koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Heumen). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Heumen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Malden
 • Bouwkundige keuring Overasselt
 • Bouwkundige keuring Nederasselt
 • Plaats een reactie